Pimp je tuin

Het overkomt uiteindelijk iedereen: je eigen huis verveelt je. Vaak is het niet alleen binnen huis, maar ook erbuiten. Als je ergens een paar jaar woont kan alles er nogal gewoon uit gaan zien, ook je tuin. Binnen is alles redelijk snel en makkelijk interessant te maken, maar buiten is dat net iets lastiger. Binnen ben je snel klaar door wat kussens en andere accessoires aan te schaffen, maar buiten werkt dit niet altijd even goed. In dit artikel lees je een paar tips die je kan gebruiken om je tuin weer spannend en interessant te maken, of haal er je inspiratie uit.

Als eerst is het een top idee om een veranda aan te schaffen. Deze kan je zo ongeveer het hele jaar door gebruiken. Je zit er droog en als je er een heater neerzet of een paar kleedjes neerlegt, ben je ook altijd lekker warm. Een geweldige plek om gasten te ontvangen, of om even lekker terug te trekken met een fijn boek. Zorg voor een goede loungeset met dikke kussens waar je heerlijk op kan chillen en je zit er het hele jaar goed.

Als je houdt van natuurlijke elementen in je tuin, is een vijver misschien iets voor jou. Schrik niet, want mensen denken vaak dat het duurder is, dan dat het werkelijk is. Alleen het plaatsen van de vijver kost even wat geld, maar zolang je een goede dompelpomp met sensor hebt en een goede centrifugaalpomp zal er niks aan de hand zijn. Deze pompen helpen om de vijver schoon te houden zodat je er het hele jaar door van kunt genieten.

Als laatste is het natuurlijk ook gewoon leuk om af en toe wat nieuwe plantjes in je tuin te zetten. Na de winter hangen ze er vaak een beetje slapjes bij omdat ze niet goed tegen de kou kunnen.